Translate

sâmbătă, 15 martie 2014

RegalGold - un vis de primavara



Aseara aveam chef de un film...Unul fantastic care sa ma decupleze de realitate., asa ca m-am multumit sa revad scene din The Lord of the Rings. Asta e povestea la care apelez cand sunt in pana de inspiratie.
Intre doua replici din film, m-am ridicat sa trag mancarea de pe foc, ca se facea scrum si ramaneam fara hrana cea de toate zilele. Si acum imaginati-va o scena de o importanta covarsitoare, exact ca in filmele acelea psihologice, grele, in care totul este derulat cu incetinitorul pentru ca amanuntele conteaza... eu pasind pe hol... sunetul sfarait al cratitei care ramane pe uscat... ticaitul agasant, dilatat, al ceasului din sufragerie... eu ajungand la pragul bucatariei, ceva ma face sa rasucesc ochii spre dulap... stiu, e stratul gros de praf pe care ar trebui sa il sterg, apoi spre biblioteca... privirea focalizeaza pe carti, apoi din ce in ce mai aproape...ala mic iar a imprastiat soldati si tancuri peste tot, inclusiv pe tomul gros de 700 de pagini al "Manualului de initiere in vrajitorie", mintea imi zboara brusc la magie... ricoseaza in imaginile din Stapanul inelelor....inele....inele... unde e legatura?
Si deodata revelatia ! INELELE, asta e legatura! Uit o clipa de mancarea in agonie, dar mirosul de ars ma repune in miscare. Trag in transa cratita de pe foc si refac drumul in sens invers, spre calculator. Mda, filmul are o intriga monumentala ce se invarte in jurul unui obiect foarte mic, un inel. Un inel al puterii, un inel aflat candva in posesia unui mare vrajitor, un inel care te poate inalta si te poate afunda in cel mai negru iad, un inel care il transforma pe cel care il poarta. Inelul din film pare sa aiba o personalitate si o vointa ale sale, dar asta nu ma mira. Istoria cea reala este plina de bijuterii ce par sa transceada epocile si sa aiba un destin propriu. Cele mai fascinante sunt inelele...La inceput aveau si roluri functionale, nu numai decorative. Erau inelele regesti al caror model servea ca pecete, erau inelele capcana, concepute sa ascunda otrava, erau inelele ce atestau apartenenta la un anumit grup cu interese comune si erau inelele vrajitorilor, pline de simboluri, pietre pretioase si puteri nemaivazute. Inelele cu o anumita semnificatie sunt intotdeauna lasate mostenire descendentilor sau succesorilor intr-o anumita functie. N-o sa aflati in vreun film un vrajitor care sa nu aiba cel putin un inel pe degete. In plus, modelele acestor bijuterii sunt demne de retinut. Pot fi extrem de simple ca cel din film, pot fi brute, masculine, uzate si voluminoase, pot fi acoperite de mesaje neintelese sau pot sustine o piatra fascinanta, hipnotica. Ce vreau sa spun cu asta? Ca inelul pe care il alegi sa te insoteasca in timp trebuie sa faca parte cu adevarat din fiinta ta.

Cei de la RegalGold sunt maestri in inele de argint cu patina si semnificatie. Multe piese le-am vazut la ei si numai la ei, cum ar fi acest inel cu efect antistres, cu un model absolut unic, prezentand 10 pietre montate pe o banda mobila. Este bijuteria potrivita pentru mine, pentru psihicul meu nu tocmai echilibrat la acest inceput de primavara. Dar este si teribil de frumos, pastrand acel aspect al obiectelor lucrate manual, caracteristice acestei firme.
Un alt design pe care l-am remarcat a fost acest inel cu piatra carneol care arata ca si cum un inel obisnuit a fost fortat sa intre pe o bucata de metal mai lata. Modelul este contrastant, delicat, cu flori pe banda subtire, brut, crapat pe partea mai lata. Foarte ingenios! Merge perfect la o tinuta “Flower power” de inspiratie hippie si la o plimbare romantica.


Cu model din alta epoca este si acest frumos inel, designul amintindu-mi de liniile organice ale curentului Art Nouveau si de Lalique. L-as purta in serile calduroase, la o rochie cu linii vaporoase.
Sunt sigura ca veti gasi pe site un inel care sa va reprezinte si sa va inspire la acest debut de primavara. Am sa va reamintesc ca produsele RegalGold vin tocmai din Israel, sunt handmade si reprezinta modul traditional de lucru al mesterilor din aceasta parte a lumii, inglobeaza traditii si secrete bine pastrate despre prelucrarea metalelor. Sunt cu siguranta unice pe piata noastra.

2 comentarii:

  1. Un inel antistres mi-ar trebui si mie la cat de agasati sunt neuronii mei. Foarte frumoasa trecerea de la film la ce urma sa fie...o trimitere catre inele fermecate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca inelul ala antistres este deosebit, pe mine m-a pus pe jar, nu alta! La fel ca si alte 20 de modele de pe site!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.