Translate

duminică, 14 iunie 2015

Filmul de weekend

Carmen are o noua initiativa... Clubul cinefililor este locul unde, pe parcursul unei saptamani, poti recomanda filmele care ti-au placut. Intra pe link, inscrie-te in tabel si, bineinteles, citeste sugestiile celorlalti participanti daca esti in cautarea unui film bun.

Am reusit sa mai vad un film inspirat dupa un caz real. Tot horror, relativ proaspat, din 2013. Se numeste "Skinwalker Ranch" dupa locul unde s-au petrecut evenimentele reale. Este vorba despre o zona din SUA-statul Utah supranumita "Area 52" tocmai datorita fenomenelor paranormale combinate cu aparitii OZN documentate acolo. Zona nu este tocmai intinsa, circa 2 kmp apartinand unei ferme, dar este ocolita cu perseverenta de triburile indiene care stiu ce straniu este locul si au o multime de legende despre acesta.
Totul incepe la vreo 4 ani dupa ce  ferma fusese cumparata de cineva. In ziua in care baiatul proprietarului implinea 10 ani, pe 11 nov.2010, parintii il sarbatoreau in aer liber, dar in cerc restrans, adica nu era nimeni de fata in afara de cei trei membri ai familiei. La un moment dat in spatele copilului apare de nicaieri un glob de lumina intensa, se produce ca un flash si dispare in doua secunde, luand cu el si baiatul. Parintii incep sa se agite, dar copilul este disparut definitiv. Politie, ancheta, tatal este banuit, niciun rezultat, disperare profunda. Teritoriul este celebru printre altele si pentru cazurile de mutilari de animale aparute de-a lungul timpului. La un moment dat la ferma ajunge o echipa SAP (Serviciu de Aparare Paranormal- Modern Defense Enterprises in engleza), o organizatie specializata in anchetarea fenomenelor paranormale. In anul 2010 cazul a fost mediatizat intens. Ce s-a intamplat cu echipa SAP la ferma este oarecum incert. Inregistrarile SAP au fost facute publice de jurnalistul Jacob Rundels care le avea dintr-o sursa necunoscuta. In 18 ianuarie 2013 acest jurnalist a disparut la randul sau in mod inexplicabil.
Mai jos aveti poze de pe site-ul dedicat fermei, http://skinwalkerranch.tumblr.com/


Ar trebui sa mentionez ca numele "Skinwalker" se refera la fiinte despre care indienii cred ca isi pot schimba forma si pot controla mintea, adica foarte periculoase!
Una peste alta, am cautat informatii despre jurnalistul disparut, dar n-am gasit mare lucru pe net. Doar ca unii considera ca el nici nu a existat de fapt, iar altii critica filmul cum ca ar fi o incercare ieftina, cu actori necunoscuti. Pe mine m-a interesat cazul real, iar filmul nu e slab, chiar mi-a dat fiori.
Cum Dumnezeului se intampla chestii de-astea nasoale numai la americani, nu stiu! La ei totul e bantuit, posedat, plin de ET... I-or fi vazut mai tampiti!

2 comentarii:

  1. :)))) imi place concluzia din final! Buna recenzie, mi-a incitat curiozitatea la maxim, cred ca în seara aceasta, daca am noroc sa gasesc filmul pe Netflix sau Watchever, nu scapa nevazut! :)) Te pup. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.