Translate

vineri, 12 iunie 2015

Bijuterii contemporane, arta non-conformista, bijuterii din natura

In lumea bijuteriilor contemporane, lucrurile stau putin altfel decat in cea de vis a obiectelor clasice, din metale si pietre pretioase. Materialele sunt din cele mai diverse, de la argila la plastic reciclat, iar aurul si argintul par prohibite pentru imaginatia artistilor de pretutindeni.
Ne-am obisnuit cu anumite linii, lucraturi, monturi, materiale. Ar trebui sa ne deschidem putin mintea si sa vedem si frumusetea altui mod de a face bijuterii si arta in acelasi timp.
As dori sa incep astazi o serie de articole despre bijuteriile create de designeri, pentru oameni non-conformisti, dar si pentru cei care vor sa evadeze o clipa din rutina, daruindu-si un strop de stralucire sub forma unui inel, a unei bratari, a unui colier...


Designerul japonez Jiro Miura realizeaza bijuterii sub forma de animale din argila. Pana aici nimic special. Pana ajungi sa le vezi! Creatiile lui sunt vandute sub brandul CountBlue, iar artistul a declarat ca nu s-a asteptat niciodata sa aiba atata succes cu aceasta...joaca. Pentru ca inelele lui par jucarii si, categoric, satisfac gustul cuiva cu o fire mai ludica.
.


MonVatoo London te poarta intr-un adevarat regat magic al inelelor cu dragoni, castele si unicorni fantastici realizate din perle si argint sau ruteniu.


Jacquie Rodman este in spatele site-ului Under the Shade of a Bonsai Tree. Lemnul de mirt provenit din Tasmania si vopsit in culori acrilice este cel mai spectaculos material folsit de ea.


Cardinal of London sunt cavalerii in armura, pe un cal alb impodobit cu pietre pretioase. Brandul da o interpretare proprie mitologiei si motivelor arhitecturale, folosind materialele pretioase.





Colierele statement de la Manic Trout strecoara intre margelele din sticla colorata, elemente metalice in forma de animale.


Tabea Reulcke este o nemtoaica ce foloseste lemnul, emailul, argintul, osul din coarne, pielea si amestecuri de alte materiale pentru un design usor industrial, dar inspirat tot din natura.





Un comentariu:

  1. interesanta prezentare! sunt câteva bijuerii aici care mi-au luat ochii... Talent si imaginatie!
    Start bun în weekend! ☺

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.