Translate

joi, 25 iunie 2015

Bijuterii contemporane-minimalism

Exista un numar impresionant de persoane care prefera accesoriile cu design minimalist, industrial, geometric, uneori chiar fara adaugarea pietrelor pretioase sau combinarea de materiale diverse. Un fel de haiku-uri in materie de bijuterii, ca sa ma exprim mai plastic. Iata cativa designeri care prefera sa lucreze in acest stil:

Sharon Shamai-Zehavi este din Israel si este un designer care lucreaza cu...beton. Mai industrial si urban de-atat ce vreti? Bratari, inele, pandantive, toate sunt din beton si pastreaza culoarea gri-cenusiu a acestuia. Uneori betonul tine locul unei pietre pretioase pe o montura de argint.



Lui Mariko Maeda din Japonia ii place sa se foloseasca de materiale translucide.


Ryan Storer din Australia creeaza linii extrem de simple si de elegante, in metale placate cu aur de diferite culori.






Ciment si otel usor ruginit, acestea sunt materialele intalnite in creatiile lui Checha Sokolovic, un iugoslav mutat in Canada.



Brandul francez de bijuterii Hirschell ofera bratari late in minunate mozaicuri amintind cumva de braurile traditionale.


Meredith si Michael din SUA-Texas folosesc alama si lemnul pentru a realiza bijuterii naturale, simple si de efect.

Benedikt Von Lepel este o frantuzoaica care prefera culoarea neagra a pielii si a altor materiale cum este lemnul de abanos, obtinand un aspect rafinat al produselor ce amintesc de curentul Art Deco din care se inspira.

Cuart si aur alb combinate in inele cuburi masive, acesta este designul propus de brazilianul Fernando Maculan, un arhitect dedicat proiectelor culturale.





2 comentarii:

  1. Habar nu aveam ca betonul se poate folosi la bijuterii.Noroc cu voi ,ca ma mai pun si eu la curent cu noutati din ce in ce mai variate si diverse.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Benedikt Von Lepel si cel din Israel. Sunt mortale! Si mie-mi plac bijuteriile (ca sunt pana la urma bijuterii) din piele-imbinate cu orice, de obicei argint. Gaseam modele frumoase la marocani.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.