Translate

vineri, 26 iunie 2015

Calator prin spatii

Lui Robert Gonsalves ii place teribil sa se joace cu spatiile, desi suna ciudat la plural, dar asta este realitatea. Este un pictor de "realism magic" si s-a nascut in 1959 in Toronto. As adauga ca ii place sa se joace mai ales cu mintea omeneasca.
Tablourile lui par sa infatiseze cate doua universuri paralele intrepatrunse, nascandu-se unul din celalalt. Mie imi sugereaza niste inele ale lui Moebius, le dai roata cu privirea si te trezesti ca o iei de la capat fara sa fi aflat finalul. Un semn al infinitului, un perpetuum mobile al imaginilor.
Robert Gonsalves nu este tocmai cel mai fantastic desenator sau maestru al culorilor, dar modul in care face personajele si peisajele sa se miste este cu adevarat inedit, acaparator, fascinant pentru ochi. De felul lui este arhitect, face si pictura murala, dar meseria a lasat-o dupa 1990 cand a avut primul succes cu expozitia sa de iluzii optice. A scris cateva carti pe care le-a ilustrat cu picturile sale si obisnuieste sa realizeze tablouri imprimate in editie redusa, motiv pentru care opera sa este cautata si colectionata.
Iata cateva din lucrarile sale:


5 comentarii:

  1. Foarte frumos, dar...
    Oricum bravo lui pentru că a readus la viaţă un procedeu folosit de Leonardo! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se pare ca are mare succes cu aceste fantezii. Asa cum am spus, nu mi se pare extraordinar fara acest joc al imaginilor.

      Ștergere
  2. Este foarte interesant stilul acesta de pictura. Stiu ca i-am vazut cateva tablouri pe carti postale.
    Imi place tare mult, poate pentru ca e multa magie in ele.
    O seara placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o joaca si aminteste mult de copilarie, cred ca aminteste tuturor de acea perioada si de aceea are atata succes.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.