Translate

luni, 10 martie 2014

Ingrijire la indemana oricui



Istoria omenirii are si parti « intunecate » in ceea ce priveste regulile de igiena personala...Au existat perioade in care oamenii nu se spalau, ca in Evul Mediu, si existau secte sau ordine religioase pentru care imbaierea constituia un pacat, iar atentia acordata propriului trup era o ofensa adusa preceptelor crestine. S-au mai schimbat lucrurile intre timp si totusi, chiar in prezent, un numar mare de oameni considera ca ritualurile de ingrijire sunt decadente, produsele de ingrijire sunt bani aruncati pe geam, iar statul in baie mai mult de 10 minute denota superficialitate.
As putea sa le reamintesc acestor persoane ca primele reguli de igiena sunt scrise in Vechiul Testament, ca sapunul a fost una dintre « inventiile » geniale care a dus la prevenirea multor boli si ca....noi nu avem blana ! Suntem animale, dar nu avem blana, pielea noastra este expusa direct factorilor de mediu, suferim de diverse boli de piele pe care animalele nu le au, transpiram si ne reglam temperatura mult mai greu, ne murdarim repede iar pielea noastra se ingrasa sau se usuca constant...Pana la urma ingrijirea corecta devine o problema de sanatate. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, eu zic ca merita o atentie corespunzatoare.
Cunosc persoane care nici la 30 de ani nu folosesc nici un fel de crema de fata, macar seara, dupa spalat...big, big MISTAKE !!! Pielea noastra, ca si intreg organismul, incepe sa imbatraneasca inainte de a implini 18 ani...daca sunteti mame de fete va recomand sa le indemnati sa aiba un ritual corect de ingrijire. Traim intr-o atmosfera poluata care ne macina sanatatea, ingrijirea corporala si administrarea de suplimente nutritive nu sunt deloc simple mofturi, costa ceva dar este o investitie in sanatate. Nu va ganditi la modul natural in care traiau bunicii nostri, nu sunt aceleasi vremuri !
Concluzia ar fi ca ingrijirea nu este un lux, este o necesitate. Stati putin, parca am mai citit undeva ceva asemanator... Glumesc, am vazut un slogan care suna asa: „Frumusetea nu este un lux, este un drept” si apartine brandului Les Cosmetiques Design Paris. Produsele brandului sunt lansate in magazinele Carrefour si, rasfoind catalogul, am realizat ca eu am folosit deja un sampon din gama Nectar of Nature, pe principiul ca mi-a placut ambalajul. Da, sunt o fiinta vizuala, pentru mine conteaza imaginea unui produs, ziceti-i superficialitate daca vreti... Samponul mi-a priit, e trecut pe lista de „recumparari”. Intre timp am remarcat ca brandul acopera in totalitate ingrijirea personala, in sensul ca a lansat produse din toate tipurile, grupate in trei game: Hydra Science pentru fata, Kera Science pentru par (ingrijire+colorare+styling) si Nectar of Nature pentru ingrijire completa (fata+par+corp). Va trebui sa le studiez „pe viu” in Carrefour, sa le invartesc pe toate partile. Deocamdata, la prima vedere, imi doresc urmatoarele:

 - din gama Hydra Science – crema contur de ochi si masca hidratanta Hydra Confort, destinate pielii sensibile, avand la baza minerale marine si ingrediente active ce favorizeaza sinteza de vitamine. Tenul meu este mixt, predispus la alergie, reactioneaza la produse nepotrivite si striga disperat dupa hidratare, datorita varstei si stresului. In plus am avut grija intotdeauna sa cumpar creme dedicate zonei ochilor, nu risc sa amestec lucrurile, cu ochii nu se stie niciodata, iar o reactie negativa nu se rezolva prea usor. 


- din gama Kera Science – sampon si balsam Ultra Repair pentru regenerarea intensiva a parului degradat si sensibilizat. Cred ca se muleaza perfect pe problemele parului meu vopsit de „n” ori, rebel, uscat, albit, cu alte cuvinte ca o matura. Exista produse specifice ingrijirii mai multor tipuri de par, trebuie sa va orientati cu atentie.

- din gama Nectar of Nature – lotiunea de corp cu ulei de nuca/unt mango si sapunul cu aloe vera. Trebuie sa spun ca varsta mi-a uscat pielea de pe corp, chestie remarcata in ultimii ani, de unde a rezultat nevoia crescuta de lotiuni/creme, mai ales in sezonul rece. Altminteri pielea neingrijita se irita, apar mancarimi, descuamari, e o senzatie greu de suportat. Sapunul este o pasiune a mea, colectionez sapun cum altii colectioneaza timbre. Acest sapun cu aloe si ulei de argan are sigla Bio (exista si lotiune tonica si crema hidratanta Bio) ceea ce ma atrage si mai mult. Ingredientele gamei cuprind principii active din flora europeana si exotica, recunoscandu-se astfel puterea plantelor in prevenire si tratare. Extractele de plante si uleirile esentiale sunt alese cu ajutorul Royal Botanic Garden din Londra si compun retete delicate, pretioase.
In concluzie va invit sa consultati catalogul si sa alegeti ce vi se potriveste, sunt sigura ca veti gasi ceva pe gustul vostru, mai ales ca preturile sunt extrem de avantajoase.

4 comentarii:

  1. :) fac parte din categoria care nu a folosit crema de fata pâna la 30 de ani...Zau ca am avut atâtea de rezolvat, copiii mici, serviciu, casa... am fost întotdeauna pe ultimul plan. Insa nu am umblat nearanjata! nuuuuu, doar ca nu am folosit niciodata crema de fata.
    Prima crema a fost din seria Olaz - parca si acum îmi amintesc :) Ce lux mi se parea sa folosesc acele alifii fine! apoi... încetul cu incetul, ritualul toaletei de dimineata a introdus crema de fata. Pe masura ce am inaintat in vârsta , am adaptat seria cremelor la tipul de maturitate a pielii. Acum folosesc L'oreal age perfect (crema de zi, crema de noapte, contur pentru ochi si mai am si un serum). Nu am ten urât, nici riduri exagerate si cred ca nu arat mai rau decat alte femei la vârsta mea.
    Este foarte important sa avem o igiena impecabila, însa alterarea pielii cred ca tine mai mult de 60% de genele mostenite prin parinti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosesc crema de pe la 17-18 ani in ciuda faptului ca am ten gras. Avantajul tenului gras este ca se rideaza greu, dar hidratarea e buna la orice ten. Cu ultima remarca sunt perfect de acord, multe tin de gene.

      Ștergere
  2. Chiar daca aflu de foarte multe produse, restrang numarul insa fara a sari peste unul din pasii de curatare si hidratare. In incercarea de produse noi doar pe fata si par revin la cele pe care le-am folosit ulterior si m-am impacat bine.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.